Kategóriák

PrestaShop
Rightservices

MAKEUPMARKET.HU, PAROKABOLT.HU  WEBÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (ÁSZF)

hatályos 2013.január.15-től

 

Általános információk

Internetes áruház elnevezése: www.makeupmarket.hu, www.parokabolt.hu

Üzemeltető: Premier Kozmetik Kf. (továbbiakban, mint Kereskedő)

Székhelye: H-6000 Kecskemét, Csóka u. 26.

Levelezési cím: H-6000 Kecskemét, Frangepán sétány 1. (Paróka Szalon)

Cégjegyzék: 03 09 110484

Adószám: 13008228-1-03

EU adószám: HU 13008228

Bank: MKB Bank

Bankszámla száma: HU 46 10300002-25904097-00003285

E-mail cím: makeupmarket@gmail.com

Telefon: 76 321 865

Képviselő: Keresztesi Károly

 

A webáruházban megjelenített termékek árai forintban értendők és a törvényes, aktuális ÁFÁ-t tartalmazzák, de a szállítási költségeket nem. Kereskedő az árváltoztatás jogát fenntartja azzal, hogy a már megrendelt termékek vételárát nem változtatja. Abban az esetben, ha Kereskedő legnagyobb gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, Kereskedő nem köteles a terméket a hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében Vásárló elállhat vásárlási szándékától.

 

A www.makeupmarket.hu, www.parokabolt.hu weboldalon elérhető webáruházban fel vannak tűntetve a termékek nevei, gyári számai (ahol van ilyen), kiszerelési egységei, az elérhető színek (a monitoron megjelenített színek eltérhetnek a valós színektől!), a termékek képei (ahol van ilyen), rövid leírásaik, és az áraik. 

A nem megfelelő szín kiválasztásáért Kereskedő nem vállal felelősséget, s csak olyan esetben vállalja a cserét, ha a terméket eredeti, sértetlen csomagolásában, érintetlen állapotban juttatja vissza a Vásárló.

 

Regisztráció

Vásárló a weblapon történő regisztrációjával, vásárlásával kijelenti, hogy jelen ÁSzF, és a weboldalon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte, azt elfogadja, az adatkezeléshez hozzájárul. Vásárló a regisztráció, vásárlás során köteles a saját, valós adatait megadni. A regisztráció, vásárlás során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis.

 

Kereskedő kizárja felelősségét, amennyiben Vásárló más nevében, más személy adatainak felhasználásával veszi igénybe Kereskedő szolgáltatásait. Kereskedőt a Vásárló által pontatlanul, tévesen megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, más problémáért, hibáért semminemű felelősség terheli. Kereskedőt nem terheli felelősség azon esetekben, ha a Vásárló regisztrációs jelszavát elfelejti, vagy mások számára hozzáférhetővé teszi, s abból kár keletkezik.

 

Rendelés

A webáruház online rendeléseket fogad, azonban munkatársaink várják Vásárló érdeklődését e-mailben, telefonon vagy személyesen (üzletünkben: Paróka Szalon H-6000 Kecskemét, Frangepán sétány 1.) is. Ebben az esetben a rendelések nem a webáruház keretén belül kerülnek rögzítésre és teljesítésre, ezért egyedi ajánlat kérésnek minősülnek. A webáruház rendszere minden rendelést rögzít és arról automatikus visszaigazolást küld.

Abban az esetben, ha a rendeléssel kapcsolatosan bármilyen probléma, kérdés merül fel (pl. nem egyértelmű, szín, méret hiány esetén) munkatársunk minden esetben megpróbálja felvenni Vásárlóval a kapcsolatot (ezért is kérjük az elérhetőségi adatokat pontosan megadni). Ha, ez többszöri kísérletre sem sikerül, töröljük a rendelést.

 

Teljesítés

A www.makeupmarket.hu, www.parokabolt.hu honlapok webáruházába érkezett rendelések feldolgozása munkanapokon (hétfő-péntek) 9-18 óra között történik.  A megrendelés csak akkor tekinthető érvényesnek, ha azt Kereskedő visszaigazolja. Kereskedő kizárja felelősségét, ha a visszaigazolás helytelenül megadott e-mail cím, vagy a címhez tartozó tárhely telitettsége miatt nem érkezik meg. A megrendelt termékeket Kereskedő Paróka Szalon üzletéből raktárkészletről szállítja. Amennyiben a rendelt termékek hiánytalanul rendelkezésre állnak, akkor még az adott napon legkésőbb a rendelést követő második munkanapon átadásra kerülnek a szállítást végző vállalatnak.

Amennyiben a rendelt termék (szín, méret, mennyiség) nincs raktáron, a gyártó vállalatok beszállítását követő első munkanapon küldjük a rendelést.

Szállítás

Webáruházunk kizárólag Magyarország területére vállal szállítást.   

Személyes átvétel: a megrendelés átvehető a Paróka Szalon H-6000 Kecskemét, Frangepán sétány 1 sz. alatt, nyitva tartási időben (hétfő-péntek 9-18 óráig).

Házhoz szállítás: Az Express One Futárszolgálat szolgáltatásával, a munkarendje szerint

  (kiszállítás munkanapokon 8 és 17 óra között várható)                

 

Költségek:

személyes átvétel esetén       - nincs szállítási költség

utánvételes szállítás esetén  - súlytól és értéktől függően változhat , de minimum 1800,-Ft

                                                       (2kg-ig, 100.000,-Ft értékig)

postai szállítás                           - 1200.-Ft  előre utalás esetén   
(Az árváltozás jogát, a mindenkori futárszolgálati díjak szerint, fenntartjuk.)                    

                                               Fizetés

házhoz szállítás esetén:         utánvétel (készpénz, a futároknál általában lehet bankkártyával is fizetni)

                                                   előre utalás bankszámlára

 

személyes átvétel esetén:   készpénz, bankkártya, hitelkártya (amit a kártya terminál elfogad)

Elállási jog

Az Europai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014.(II.26) Kormány rendelet szabályozása értelmében Vásárló a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, a megrendelt terméket visszaküldheti. Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetén a rendelés bolti átvételének időpontja, házhoz szállítás esetén a szállítótól való (futártól) átvétel időpontja.

Elállás esetén a Vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli, de Eladó követelheti a nem rendeltetésszerű használatból eredő anyagi kár megtérítését. Vásárló nem élhet elállási jogával, romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék esetén, olyan zárt csomagolású termék esetén, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okból az átvételt követő felbontás után nem küldhető vissza, vagy jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékekkel.

A rendeléstől való elállást Vásárlónak minden esetben írásban kell jelezni a webáruház elérhetőségeinek valamelyikén. Kereskedő az áru ellenértékét a visszaküldött csomag kézhezvételétől számítva 14 napon belül visszajuttatja Vásárlónak.

 

Szavatosság, jótállás

A www.makeupmarket.hu, www.parokabolt.hu webáruháza az általa eladott termékekre annak típusától függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal.

 

Felelősség korlátozása

A www.makeupmarket.hu, www.parokabolt.hu webáruházban kínált termékek egy részének használata feltételez szakmai (sminkes, maszkos) ismereteket, gyakorlatot. Ezen termékeket „szakmai használatra” jelzéssel jelöljük. Használatuk kizárólag saját felelősségre történik. A hozzá nemértésből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

A webáruházban történő vásárlás feltételezi, hogy Vásárló birtokában van az internet nyújtotta lehetőségeknek, s azok korlátainak, amelyeket tudomásul vesz és elfogad, különös tekintettel a technikai lehetőségekre és hibákra. Kereskedő nem vállal felelősséget semmilyen kárért, amely a weboldalra való csatlakozás miatt következett be. Vásárlót terheli számítógépe, illetve az azon lévő adatok védelmének kötelezettsége. Kereskedő nem vonható felelősségre olyan dologgal kapcsolatosan, ami nem áll irányítása alatt, amire nincs közvetlen ráhatása. Kereskedő jogi úton szerez érvényt jogainak minden olyan esetben, ha webáruháza felhasználásával próbálnak törvénytelenséget, csalást elkövetni.

 

A www.makeupmarket.hu, www.parokabolt.hu webáruház tulajdonosa nem vonható felelősségre harmadik személy által valamely résztvevő rovására elkövetett vásárlás miatt. Kereskedő szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt, szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit. A módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor az a weboldalon (webáruházban) megjelenik. A termékekről közölt képek illusztrációk, a képernyőn látható színek, méretarányok eltérhetnek a termék valós színeitől, méretétől. Kereskedő és Vásárló vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.

 

Adatvédelem

Vásárlók, regisztráltak személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának megfelelően történik. Kereskedő rendszere a Vásárlók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze a Vásárlók által regisztráció alkalmával megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

 

Kereskedő jogosult a Vásárló részére hírlevelet vagy egyéb reklámlevelet küldeni, amennyiben Vásárló a regisztráció alkalmával a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen és önkéntesen hozzájárult. Kereskedő nem köteles ellenőrizni, hogy Vásárló által megadott adatok valósak-e, helytállóak-e.

 

A Premier Kozmetik Kft., mint a www.makeupmarket.hu, www.parokabolt.hu honlap webáruházak üzemeltetője a regisztrációk, vásárlások során birtokába jutott adatokat titokként kezeli, azt harmadik személynek nem szolgáltatja ki. Kivételt ez alól csak szabálysértés, visszaélés vagy bűncselekmény gyanúja képez. Ilyen esetekben a kikért adatokat a Premier Kozmetik Kft. az eljáró hatóságoknak átadja.

 

Szerzői jogok

Miután a www.makeupmarket.hu, www.parokabolt.hu honlap szerzői jogi műnek minősül, tilos a weblapon megjelenő tartalom egésze vagy annak részlete a Premier Kozmetik Kft., mint jogtulajdonos engedélye nélkül letölteni, felhasználni, többszörözni.

 

A Premier Kozmetik Kft. fenntartja jogát domain neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre, internetes reklám felületeire, szolgáltatásának valamennyi elemére. A www.makeupmarket.hu, www.parokabolt.hu név, honlap és ez alatt elérhető webáruház valamennyi tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, annak (vagy részleteinek) felhasználása a hivatkozás kivételével kizárólag az Premier Kozmetik Kft. írásos hozzájárulásával megengedett. Vásárló (Felhasználó) tudomásul veszi, hogy az engedély nélküli felhasználás esetén a Premier Kozmetik Kft.-t, mint jogtulajdonost kötbér illeti meg.

 

A kötbér képenként bruttó 50.000,-Ft (azaz ötvenezer Ft), illetve szavanként bruttó 10.000,-Ft (azaz tízezer Ft). Vásárló (Felhasználó) ezen információk birtokában böngészi fent megnevezett honlapokat.

 

Kecskemét, 2013. január 15.